ugrás a tartalomhoz

Automatikus mentés gépelés közben

Hojtsy Gábor · 2005. Ápr. 13. (Sze), 21.44
Azt hiszem közel sem vagyok egyedül azzal az élménnyel, hogy valamely hosszan és alaposan mefogalmazott és begépelt írást a böngésző hibájából vesztettem el, egy űrlap beküldésre szerver hibát kapva, majd visszalépve nem látva a beírt szöveget, vagy valamilyen félrekattintás hatására elvesztve az irományt. A Blogger most egy olyan új szolgáltatást vezetett be, ami annyira kézenfekvő, hogy tulajdonképpen meglepő, hogy nem látjuk már most széles körben. Gépelés közben elmenti a beírt szöveget egy sütibe, amit egy fagyás vagy más hiba után egy kattintással visszaállíthatunk. Ennyi.
 
1

Folio

Anonymous · 2005. Ápr. 14. (Cs), 13.43
A Folio szöveges adatbáziskezelő ezt 10 éve tudja, sőt még az indexben is megjelennek a beírt, de még le nem mentett kifejezések!

kiru
2

Folio != browser

zila · 2005. Ápr. 14. (Cs), 14.11
Csakhogy a Folio nem böngésző. Nehezen lehet egy CMS rendszerben GUI-nak használni és fórum postokat is nehéz lehet benne készíteni.

üdv,
Zila
3

Scribe firefox plugn

zila · 2005. Ápr. 14. (Cs), 15.14
Egyébként pont most töltöttem le egy Scribe nevű plug-int firefox-hoz, amivel a formokba írt cuccost ctrl+s-sel elmentheted... Bár az automatikusan cookieba mentés kényelmesebb az tény.

üdv,
Zila
4

clipboard?

aboy · 2005. Ápr. 17. (V), 00.21
es az nagy marhasag, hogy az input mezobe valo gepeleskor minden billentyuzet leutesre rakeruljon a vagolapra a szoveg? ha elozoleg mar a vagolapon lenne valami mas adat, ennek torlese ellen oda lehet rakni egy checkboxot, amit be kell jelolni ahhoz hogy mukodjon.. igaz hogy ez csak egy mezo tartalmat orzi meg, nem az egesz form-et, de altalaban egy kontent mezo van ami hosszu es nem jo ha elveszik
5

fagyás, párhuzamos munka

Hojtsy Gábor · 2005. Ápr. 17. (V), 13.14
Hát nem tudom te hogyan használsz egy szövegmezőt, de én például be szoktam másolni máshonnan dolgokat (például webmail felületen email írásnál, vagy hír összeállításakor itt a Weblaboron). Akkor ezt értlemszerűen a vágólapot felhasználva teszem. Különben ha kifagy a gép valami miatt, akkor sem segít a vágólap.