ugrás a tartalomhoz

Ben Goodger (Firefox) ezentúl a Google-nak dolgozik

Bártházi András · 2005. Jan. 24. (H), 22.46
Amikor az ember azt hinné, a Google minden aduját előhúzta, nos, mindig akkor húzza elő a következőt. Ezúttal Ben Goodger-t, a Firefox vezető fejlesztőjét csábították át. Azaz ez így nem pontos: továbbra is a Firefoxon dolgozik, csak ezentúl a Google fizeti.

"2005. január 10-e óta a fizetésemet a Mozilla Alapítvány helyett a Google-tól kapom. A Firefox és a Mozilla projektek kapcsán betöltött szerepem nagyrészt változatlan marad, továbbra is többnyire ugyanazt a munkát fogom végezni mint eddig - új célokkal az 1.1, 1.5 és 2.0 [Firefox] kiadások felé. Továbbra is a Firefox, a Mozilla és általában a webes böngészés fejlesztésén fogok teljes időmben dolgozni. Biztos vagyok benne, sok kérdés felmerült bennetek. Bár a Google-nél több időt fogok tölteni, a Mozilla Alapítványnál is dolgozni fogok - ahogy szükség lesz rá. Bármely Google-lal kapcsolatos kérdésben kérlek közvetlenül a Google-hoz forduljatok, ne hozzám."

Hát, ennyi új infó jelent meg az Inside Firefoxban Bentől. Kiváncsian várom, mikor tölthetjük le a Google Browsert. Vagy esetleg valami más lenne a háttérben? Ki tudja? :)
 
1

Hát igen, régebben is talá

Fekete Ferenc GDA · 2005. Jan. 24. (H), 23.49
Hát igen, régebben is találgattak már, hiszen logikus következtetés volt,h a google-nek böngészőt "kell" készítenie. És a firefox kapcsán adja magát a lehetőség. Saját kereső, saját böngésző. Felemrültek olyan (elég vad:) találgatások,h saját oprendszert is készíthetne a google. Egy nyílt forráskódú operációs rendszer live cd-n, (szinte) bárhol bootolható. Google-on keresel, google browserrel, google oprendszeren. Google terminálok, információ keresésre, kategorizálásra optimalizálva, iskolákban, egyetemeken, közintézményekben, utcán(?). Microsoft nélkül, MSN Search nélkül. És ez felvet egy lehetőséget: ha bármely kereső a piac 80%-90%át ellenőrzi, az visszaélésre is lehetőséget adhat:) Hiszen van rá példa,h bizonyos országokban a google nem ad olyan találatokat, amelyeket az adott kormány nem néz jó szemmel. (itt most nem feltétlenül a demokráciákra kell gondolni)

Hát ez elég vad fejtegetés ilyen késői órákban, nézzétek el nekem:)

ferenc voltam
2

hát...

bbalint · 2005. Jan. 25. (K), 00.13
a google nem ad olyan találatokat, amelyeket az adott kormány nem néz jó szemmel
nekem ez volt elég "vad" – eddig csak az tűnt fel, hogy a fizikailag (egy nagy kérdőjel, mert inkább -gondolom- csak IP-cím ügyileg) közelebb levő oldalakat előrébb rangsorolja,

egy op'rendszernek őrülnék. vagy egy google webszervernek/file rendszernek ;-)

bbalint
3

google cenzura :)

ashnur · 2005. Jan. 25. (K), 00.30
szerintem erre gondolt :

http://www.google.com/googleblog/2004/09/china-google-news-and-source-inclusion.html