ugrás a tartalomhoz

Firefox 1.0PR magyarul: nyelvi csomag is elérhető

Bártházi András · 2004. Szep. 30. (Cs), 13.55
A Mozilla Alapítvány az utóbbi időben megváltoztatta a honosított Firefox változatok kiadásával kapcsolatos nézetét, s - minőségbiztosítási okokból - nem engedélyezte készítésüket. A terv az volt, hogy a Firefox 1.0 Preview változattal már ők fogják készíteni ezeket a csomagokat. A fordítók fel is töltötték a fordításokat a CVS-be, de az átállás az új rendszerre nem zajlott túl sikeresen, így végül pár hét után mégis lehetővé vált a magyar változat közzététele. Ez meg is történt, ahogy korábbi hírünkben jeleztük is. Vannak újabb, kedvező fejlemények: megjelent az angol nyelvű változatra szánt telepítőcsomag is...

A mai nap elérhetővé vált az Alapítvány által készített magyar nyelvi csomag is a Firefox 1.0PR-hez. A tesztek szerint jól működik, átváltja a böngésző nyelvét minden gond nélkül. Előnye, hogy a tegnapi Windows-os telepítőhöz képest ez a változat Linux és Mac OS X alatt is használható. A nyelvi csomag nem tartalmazza a magyar keresőket, mivel ezek hivatalos disztribúciónak az irányelvek miatt nem lehetnek részei, a nyelvi csomagok készítője, Tímár András (FSF.hu) tájékoztatása szerint ezekből a későbbiekben fog telepíthető kiterjesztést a http://mozilla.fsf.hu honlapon közzétenni. A nyelvi csomag egyelőre egy ideiglenes helyen érhető el:

Magyar nyelvi csomag letöltése

A csomag telepítésekor a böngésző panaszkodhat, hogy nem megbízható helyről érkezett kiegészítésről van szó, ekkor a megjelenő sávra kattintva állítsuk be, hogy innen is elfogadunk telepítést, majd próbálkozzunk újra.