ugrás a tartalomhoz

Mik lehetnek a Google tervei - a felvett munkatársak tükrében?

Hojtsy Gábor · 2004. Szep. 20. (H), 11.01
Egyre kényelmetlenebbül érzem magam, amikor a Google-el kapcsolatos híreket a kereső kategóriába sorolom, hiszen jó ideje már nem csak erről van szó. Hogy mennyire nem, azt bizonyítja, hogy a New York Post arra tett kísérletet a napokban, hogy a Google legutóbbi új munkatársainak korábbi tapasztalatai alapján megjósolja, hogy mi várható. Google üzenetküldő, böngésző és más érdekességek várhatóak, ha bejönnek a jóslatok.

Az utóbbi időben egyre több találgatást lehet hallani egy Mozilla alapú Google böngészőről, ahogy azt szeptember elején blogmarkban is jeleztük. A feltételezést jól alátámasztja a New York Post szerint az előző hónapban a Google székhelyén tartott Mozilla Developer Day, valamint a korábban az Internet Exlporeren dolgozó munkatársak felvétele. Egy ilyen böngésző nagyon hatékonyan tudná egyesíteni a Google különböző szolgáltatásait, és a cég nevének felhasználásával szédületes sebességgel tudná terjeszteni a Mozilla motort.

De itt nem áll meg a találgatások sora, hiszen a Google nemrég vette fel a Java egyik korábbi főfejlesztőjét Joshua Block-ot, valamint a Windows Longhornban megjelenő Avalon korábbi vezető fejlesztőjét Joe Beda-t. Egyre inkább úgy tűnik, hogy a Google valóban törekszik a buta kliensgép vízió lehetővé tételére, mely kiválóan alkalmas lehet a Google szolgáltatások használatára. Szintén folynak találgatások egy Google azonnali üzenetküldő megvalósításáról, mely a nyílt Jabber protokollt használná.

Bennfentesek szerint mindezek lehetségesek, hiszen a Google filozófiája: sokmindent vetni, és később megnézni, hogy mit lehet ebből learatni.