ugrás a tartalomhoz

Hogyan lehet sikeres a Firefox/Thunderbird webes kampánya?

Hojtsy Gábor · 2004. Júl. 29. (Cs), 14.02
Egy bizonyos Andras Konya tette közzé még 2003 decemberében a Mozilla webes jelenlétének kritikáját hasznos tanácsokkal ellátva. Most az 1.0-ás Firefox közeledtével visszatért a kérdésre, ezúttal egy kezdő felhaszáló szemével mutatja be, hogy mennyire elhibázott a Firefox webes jelenléte, életképes vázlatot adva a javításra. Az írás nagyonis érdekes lehet bárkinek, aki valamilyen termék webes jelenlétének megvalósításával van megbízva, és jól jön neki, ha egy kicsit a saját keretei közül kiemelve tudja szemlélni azt.

Andrasnak szerintem nagyon sok tekintetben igaza van, teljesen egyetértek azzal, hogy sokkal közérthetőbb nyelvezetre van szükség, és sok képre, flash mozira, videóra és egyáltalán csalogató anyagokra. Az sem elhanyagolható, hogy a "nemhivatalos hivatalos oldalaknak" is olyan megjelenést kell használniuk, mint a főlapnak, mert így a felhasználó hamar teljesen eltéved.

Nemrég vettem részt egy hasonló "felhasználóbaráttá tételi" feladatban a Drupal új locale modulja kapcsán, és bár szinte mindenütt át kellett írni a felület feliratait, üzeneteit, teljesen át kellett rendezni az irányítóelemeket, így sem sikerült mindent teljesen felhasználóbaráttá tenni, a munka még folyamatban van.

A Firefox webhelyre sem szabad elkészült oldalként gondolni. Annak ellenére, hogy már most is szép előrelépés a korábbi oldalhoz képest, még nagyon sok tér van a fejlesztésre.
 
1

Nyáron itt vagyok Budapesten

Anonymous · 2004. Aug. 13. (P), 18.50
Nyáron itt vagyok Budapesten, és az egész anyag (design + essay) itt is készült :-)

--- Kónya András, de inkább Andkon
2

Firefox.hu

Bártházi András · 2004. Aug. 13. (P), 19.26
Hát, akkor szívesen vennénk (persze ha tudsz rá időt szakítani), ha segíteni tudnál a Firefox.hu kialakításában! ;)

-boogie-
3

Jó ötlet: http://www.and

Anonymous · 2004. Aug. 13. (P), 21.45
Jó ötlet:

http://www.andkon.com/info/contact.html