ugrás a tartalomhoz

Kereshető szabványleírások és gyorsreferenciák

Hojtsy Gábor · 2004. Júl. 9. (P), 08.21
Szokásom szerint minfig a W3C online HTML és CSS leíró dokumentumaihoz szoktam visszaténi, amikor dokumentációra van szükségem valamilyen elemet illetően, még akkor is, ha csak valamilyen apróságot kell megnéznem. A weben található dokumentumok azzal az előnnyel járnak, hogy a különböző keresőkön keresztül eléggé jól kereshetőek is. Ha valakinek ez nem megoldás, annak két tippet tudok adni.

Egyrészt egy bizonyos deepX limited nevű cégnél elkészítették a szabányok HTML Help változatát, mely Windows és Linux rendszereken egyaránt jól olvasható. Ez eléggé korrekt kereshetőséget biztosít, ráadásul nem kell online sem lenni az olvasásához.

Ugyanitt érhető el referenciakártya formájában néhány szabvány. A referenciakártya dupla oldalas fektetett A4-es lapot takar, melyet függőlegesen három részre felosztva összehajtva tárolnak. Itt a 'fejlettebb' szabványok referenciája található csak meg, létezik azonban egy refcards.com oldal, ahol további webhez kapcsolódó formátumok referenciája is szabadon elérhető. A CSS kártya használatával könnyebb előkeresni, hogy melyik tulajdonságnak éppen mi a neve, és milyen paramétereket vár.