ugrás a tartalomhoz

"Designing the Complete User Experience" fóliák

Hojtsy Gábor · 2004. Jún. 29. (K), 10.55
Egy ideje volt szerencsém ráakadni, az AdaptivePath szakértői által tartott kurzusokra, és ezek közül különösen a Beyond Usability: Designing the Complete User Experience című kétnapos képzés tetszett meg. A kiírás szerint "csupán" 1.095 dollárba kerülő képzés olyan témákat érint, mint a felhasználói analízis, a különböző webhely modellek, és még sok más hasznos dolog. Legnagyobb meglepetésemre a kurzus anyagát most ingyen elérhetővé tették.

Úgy tűnik, hogy a letölthetővé tett anyagok publikálásával a szerzők célja az, hogy minél több helyre eljuthasson az utazó képzés, mely a világ több nagyvárosában is jár majd. A letölthető PowerPoint fóliák tapasztalatom szerint OpenOffice.org-ban is kiválóan olvashatóak. Ráadásul megkaphatjuk a különböző lépések termékeit is - azokat a dokumentumokat, melyek a folyamat során előállnak.

A workshopon a már említett felhasználói analízisen és a webhely modelleken kívül szóba kerül a tartalom felbontása logikus részekre, a különböző webhely elemekből 'keveréssel' prezentálható oldalkialakítások. Az interakció tervezés legalább olyan fontos, mint a tartalom megfelelő elrendezése, és végül a bevezetni szánt megoldást ismét át kell vezetni egy felhasználói ellenőrzésen, hogy igazolható legyen, hogy ténylegesen sikerült teljesíteni a követelményeket.

Érdemes áttekinteni a fóliákat és a csatolt dokumentumokat, bár az igaz, hogy a workshop élő meghallgatását valószínűleg nem adhatja vissza semmi. Mint más fóliás publikációk esetén, itt is sokat segítene néhány ponton az oktató példákkal illusztrált magyarázata.