ugrás a tartalomhoz

Közeledik a Java Studio Creator megjelenése

Hojtsy Gábor · 2004. Jún. 26. (Szo), 08.10
A korábban Project Rave néven ismert fejlesztőeszközzel a Sun a Microsoft Visual Studio szoftverét, és más szállítók Java fejlesztő környezeteit kívánja lekörözni. A bejelentést várhatóan a jövő heti JavaOne konferencián teszik meg - jelentette az InternetNews. A Java Studio Creator Solaris, Windows és Linux rendszereken is fut, tartalmazza a Java System Application Server 8 Platform Edition terméket is.

Fontos lehet a vizuális SQL lekérdezés összeállító, a különböző fogd-és-vidd megoldások és a beépített JavaServer Faces komponensek. Lehetővé válik webes alkalmazások vizuális szerkesztése, melyek bármely JavaServer Pages 1.2-t futattó szerveren működtethetőek. A szoftver előfizetéses modellben lesz használható, évi 99 dollárért, mely egy évig frissítéseket is tartalmaz, valamint extra tartalmakhoz nyújt elérést.

Az OSNews.com oldalon Roberto J. Dohnert közölte betekintését a megjelenés előtt álló termékről, a letölthető verzió alapján. A képernyőképek azt bizonyítják, hogy egy letisztult felületű eszközzel van dolgunk.

Az is dícséretesnek tűnik, hogy a májusi első betekintést lehetővé tevő verzió után (melyről mi is hírt adtunk) nem csúsztak a termék megjelenésével. John Loiacono különben azt is közölte az InternetNews-al, hogy még egy tucat más bejelentést terveznek a Sun hardver és szoftver eszközei kapcsán a jövő heti konferencián.