ugrás a tartalomhoz

Stopposok utikalauza a PHP-hez

Hojtsy Gábor · 2004. Már. 3. (Sze), 08.22
Az Oralce Technology Network oldalon ezen a héten indult el a "The Hitchhiker's Guide to PHP" című cikksorozat, melyben hetente újabb ismertetők jelennek meg a PHP felhasználásáról, különösen Oracle környezetben. A nyílt online-szeminárumként is reklámozott sorozat célja, hogy az Oracle Application Serverben immár beépített PHP-t minél több fejlesztővel megismertesse.

A sorozat nyitóelemét Rasmus Lerdorf, a PHP első fejlesztője jegyzi, aki a PHP kezdeti idejétől a jövőig vezeti végig az olvasót. Olyan nagyközönség által soha nem látott szintakszist mutat be, ami még a PHP/FI előtti időkből származik, kitér a függvény elnevezések körüli anomáliákra is, majd végül a PHP 5 és az azon túli távoli jövő kérdéseit feszegeti.

Ahogy Rasmustól megszokhattuk, az egyszerűséget és a gyors és célravezető megoldásokat részesíti előnyben a bonyolult ám koncepcionálisan csodás dolgokkal ellentétben. Erre utal a cikk mellett található tippek listájában az utolsó két tipp is, melyek szerint adatbázis absztrakció és összetett keretrendszerek használata megkeseríti az életünket... A PHP-ben éppen az szép, hogy megadja a választás lehetőségét, így ezt szerencsére mindenki eldöntheti magának...