ugrás a tartalomhoz

Yahoo - Google szakítás

Hojtsy Gábor · 2004. Feb. 29. (V), 17.11
Hivatalosan múlt hét kedden fél tízkor kapcsolta le a Yahoo a Google találatok listázását keresője eredményei között. Ezzel a régóta előrejelzett válás beteljesedett, a Yahoo tájékoztatása szerint immár saját kereső-technológiája állítja elő a találatok listáját. Kérdés, hogy ez árt-e a Google dominanciájának, vagy éppen segíti azt, illetve mindezek után mi várható.

Ezekkel a kérdésekkel foglalkozik a siliconvalley.com cikke, mely kiemeli, hogy a Google decemberi 35%-os keresési részesedése mellett a Yahoo nem túlságosan lemaradva szerepel 27%-al. Ez azt jelenti, hogy bár van mit behozni, a vállalkozás egyáltalán nem reménytelen. A Microsoft sem tétlenkedik természetesen, az a hír járja, hogy már idén megjelenik a következő Windows rendszerbe szánt beépített kereső tesztverziója, mely az adott rendszer állományaiban és a weben egyaránt tud keresni, természetesen a cég saját technológiáját felhasználva.

A Google dominanciájának várt csökkenése azoknak mindenképpen nagy érvágás, akik rengeteg pénzt és időt öltek a Google-ra történő optimalizálásra, hiszen a keresések nagy része ezzel a válással már nem megy keresztül a piacvezető kereső motorján.