ugrás a tartalomhoz

PHP kódolási tanácsok

Granc Róbert · 2004. Jan. 7. (Sze), 10.53
Az evolt.org lapon jelent meg december végén egy rövid, de alaposan átgondolt cikk PHP programozási tanácsokkal. A cikk mind a kód kinézetével, mind bizonyos kódtervezési témákkal foglalkozik. Kiemeli, hogy elsősorban csoportmunka esetén igen fontos nemcsak bizonyos kódírási szabályok lefektetése, hanem ezek betartása is, a kód egységesebbé tétele, valamint a jobb csoportmunka érdekében.

Bizonyos állandó szabályok alkalmazása természetesen abban az esetben is fontos, ha valaki egyedül dolgozik, ilyenkor legalább nem kell mások szabályaihoz idomítanunk megszokott, jól bevált stílusunkat. A cikk által érintett témakörök: a szerkesztőprogram beállításai: tabulátorok vagy szóközök, sorvégek, elnevezések: változónevek, ciklusindexek, funkciónevek és -argumentumok, kinézet: zárójelek, szóközök, operátorok sorrendje, sql kód, általános: szövegelemek idézőjelezése, rövid operátorok, állandók használata, hibakezelés.
 
1

Re: PHP kódolási tanácsok

Anonymous · 2004. Jan. 7. (Sze), 13.21
"... A lot of textbooks (particulary those about Visual C++) will try to drum hungarian notation into your head. ..."

Hmm... miért is "hungarian"?
2

Re: PHP kódolási tanácsok

Hojtsy Gábor · 2004. Jan. 7. (Sze), 13.41
Tipikusan olyan kérdés, amire gyors választ ad a Google:

Long, long ago in the early days of DOS, Microsoft's Chief Architect Dr. Charles Simonyi introduced an identifier naming convention that adds a prefix to the identifier name to indicate the functional type of the identifier. This system became widely used inside Microsoft. It came to be known as "Hungarian notation" because the prefixes make the variable names look a bit as though they're written in some non-English language and because Simonyi is originally from Hungary.

http://msdn.microsoft.com/library/default.asp?url=/library/en-us/dnvsgen/html/hunganotat.asp
3

Re: PHP kódolási tanácsok

Granc Róbert · 2004. Jan. 9. (P), 10.38
Hehe, ezen a hungarian notationon nekem is megakadt a szemem, csak nem mertem elárulni a tudatlanságom azzal, hogy megkérdezem, aztán meg elfeledkeztem róla. Goba, kösz! :)