ugrás a tartalomhoz

Chris Hofmann a Mozilla jövőjéről

Hojtsy Gábor · 2003. Dec. 15. (H), 14.42
Chris Hofmann a Netscape 3.01-es verziója óta dolgozott a cégnél, majd múlt nyáron a Mozilla Alapítvány első alkalmazottja lett. A Digital Web Magazine készített vele interjút, melyben a Mozilla Suite jövőjéről és a különálló alkalmazásokról beszél, és a Microsoft új XML alapú felület leíró technológiájáról is szól.

Habár korábban többször azt nyilatkozták a Mozilla fejlesztői, hogy a jövőben a különálló Firebird és Thunderbird alkalmazásokat szándékozzák támogatni, Chris nyilatkozatában mégis fontosnak tartja megjegyezni, hogy ez nem jelenti a jelenlegi összeépített Mozilla Suite megszűnését, hiszen az azt kedvező feltételei miatt alkalmazó vállalati felhasználóknál az átképzés komoly költségeket jelentene. Ugyanakkor a webet mozgató fejlesztőknek, és az "első vonalas" felhasználóknak éppen a különálló és egyre többet tudó alkalmazások lehetnek hasznosak.

A Digital Web Magazine interjújában Chris a Microsoft új XML szabványára sejtelmes megjegyzést téve annyiban reagált, hogy a következő fejlesztési útjelző dokumentumban magas szintű választ adnak majd a Microsoft lépésére. Fontosnak tartotta megjegyzni, hogy a XUL a W3C számára benyújtott szabvány javaslat, ellentétben a Microsoft újonnan kifejlesztett megoldásával.