ugrás a tartalomhoz

Óh, azok a csodálatos Baker fiúk!

pp · 2003. Dec. 8. (H), 07.21
Kilenc hónap telt el az Első Magyarországi PHP Konferencia és az 5k compo óta. Ennyi idő alatt fejlődik ki egyetlen egy petesejtből egy emberi test, aki az anyaméh oltalma nélkül képes az önálló életre. Vajon mi történhetett a versenyre beérkezett pályaművekkel, ennek próbálunk meg most utánajárni.

A konferencia után pár héttel kaptuk az örömteli hírt, hogy Turcsányi Tamás (trajic) fsguide nevű programját a széles nagyközönség elé tárva megjelentette azt a Sourceforge szerverén. A program fejlesztése azóta is folyamatosan zajlik, a legutolsó módosítás november 18-án volt. Az eredeti változathoz képest számos újdonságot tartalmaz a program. Több fájltípust képes felismerni, a tömörített állományokat is kezelni tudja, képes bizonyos fájltípusok szerkesztésére és nem utolsó sorban elérhető a magyar nyelvű változat is.

A Sztankovics Áron által készített Naptár örvendetes utóéletéről is beszámolhatunk, hisz azt egy közéleti oldalon használják. Tudomásunk szerint a compora beküldött program egy kódszépítésen átesett változatát integrálták a weboldalba.

Amennyiben tudomásuk van egyéb sikertörténetekről, kérjük osszák meg velünk ezeket!

Végezetül még egy örömhírt jelenthetek be: Lehet hegyezni a biteket, megrendelni a pizzákat, a Jézuskától új és erősebb masinát kérni, hisz 2004-ben is lesz compo. Kövessék, kövessétek figyelemmel a konferencia weboldalát, mert hamarosan megjelenik a kiírás.