ugrás a tartalomhoz

PHP Weekly - 160.

Hojtsy Gábor · 2003. Nov. 5. (Sze), 07.44
A heti PHP Weekly többnyire olyan híreket közöl, melyekkel mi már foglalkoztunk, bár érdekes újdonságokat is tartogat. A már ismert hírek közé tartozik, hogy megjelent a PHP 5 második béta verziója és a 4.3.4 harmadik kiadásra jelölt csomagja. A megjelent PHP 5-össel egyelőre az a probléma, hogy ugyanazokat a DLL neveket használja, mint a PHP 4, így nem futtatható párhuzamosan a két változat. Erre megoldást fognak találni.

Az újdonságok közé tartozik, hogy egy bizony "Noon" elkészített egy LZO [ki]tömörítőt támogató kiterjesztést, mely nemsokára valószínűleg a PECL-be kerül.

Szintén érdekes hír, hogy Alex Leigh elkészítette a PHP illesztését a Continuity szerverhez. A Continuty szerver egy olyan tranzakciós szolgáltatások kiszolgálására készített keret, mely nem csak webszerver készítésére alkalmas, ám egyelőre csak egy HTTP szervert valósítottak meg.

A PHP 5-re való áttérés szempontjából fontos újítást adott a PHP 5-höz Robert Richards, nevezetesen a DOMXML és a SimpleXML kiterjesztések közötti átjárhatóságot biztosító simplexml_import_dom() és dom_import_simplexml() függvényeket, melyekkel a két kiterjesztéssel akár felváltva is lehet kezelni valamilyen XML adatot.