ugrás a tartalomhoz

Újabb CSS generátorok

Hojtsy Gábor · 2003. Okt. 15. (Sze), 15.26
Ha még nem lett volna elég az eddig bemutatott CSS generátor készlet, szinte minden héten újabbak csatlakoznak a népes táborhoz. A lelkes fejlesztők egyrészt az újonnan megjelenő technikákhoz készítenek varázslókat, másrészt régen megoldatlan problémákra fejlesztenek ki generátorokat. Ma egy táblázat nélküli oldal és egy tisztán CSS rollover varázslóra hívnám fel a figyelmet.

A Firdamatic két illetve három oszlopos oldal elrendezések generálását segíti. Előzetesen kitölthetjük néhány adatunkat, melyeket rögtön az oldalba épít. Elsősorban inspiráció nélküli weblog szerzőknek készült, ezért egy weblog minta oldalt varázsol számunkra táblázatmentes technológiák felhasználásával.

A The Amazing Rolloverer tisztán CSS-t használó rolloverek generálására használható. Egy függőlegesen három egyenlő részre osztott képet kell megadnunk, melynek felső része a normál állapotot, a középső a hover állapotot, az alsó pedig a kiválasztott állapotot kell hogy képviselje. Az eszköz generálja számunkra a szükséges HTML és CSS kódót, melyekkel a JavaScriptet nem használó rollovereket az oldalunkba tudjuk illeszteni.