ugrás a tartalomhoz

CSS előállítás webes segédeszközökkel

Hojtsy Gábor · 2003. Okt. 5. (V), 08.38
Két eszközt szeretnék azok figyelmébe ajánlani, akik a konyhakész oldal megjelenések alkalmazása és a "jegyzettömb" szerkesztés közötti úton járnak. Egy új technológiával való ismerkedés során hasznosak az olyan eszközök, melyek a felhasználó által irányított varázslást teszik lehetővé.

A CSS Creator az oldalelemek alapvető sílusainak definiálására használható egyszerű eszköz. Egy űrlapban adhatjuk meg az oldal elemeihez tartozó színeket, betűtípusokat, méreteket. A CSS Creator bal oldali színskálájáról az input mezőkbe húzhatjuk a színeket, miközben az oldal folyamatosan a választásaink szerint alakul. Végül generáltathatunk egy kész CSS-t, melyet saját használatra le tudunk menteni.

A Layout-o-matic ott veszi fel a fonalat, ahol a CSS Creator letette, hiszen az oldal egyes elemeinek stílusai helyett a tipikus elrendezéseknek megfelelő CSS generálására használható. Kiválaszhatjuk a szokásos (sablonos) elrendezések közül a nekünk megfelelőt, majd néhány paraméter beállításával generálhatunk magunknak egy megfelelő HTML állományt, mely a CSS stílusokat is tartalmazza.