ugrás a tartalomhoz

Weboldalba ágyazott szövegszerkesztők

_pp_ · 2003. Szep. 23. (K), 14.26
Különböző tartalomkezelési funkciókat is megvalósító web alapú rendszerek fejlesztésekor tipikus igény egy TTW ("through the web", vagyis böngészőben működő) és WYSIWYG ("what you see is what you get", vagyis azt kapod amit látsz) szövegszerkesztőre. Van akinek bejáratott választása van erre a célra, van aki egy népszerű keresőnél kezdi a kutatást. Én egy kis segítséggel szeretnék szolgálni azoknak, akik még választás előtt állnak.

A Bristoli Egyetem egyik weboldalán egy jól kategorizált szövegszerkesztő gyűjteményt találhatunk, amelyből már csak választanunk kell. Figyeljünk arra, hogy nem minden eszköz használható a böngészők széles körében, illetve komoly költséges megoldások is vannak.

Aki esetleg az említett listában nem talál az igényeinek megfelelő programot, ám kellő elhatárózást érez magában saját szerkesztő fejlesztéséhez, az se keseredjen el. Olvassa el inkább Mitchell Harper kétrészes cikkét. Mitchell példái csak IE alatt működnek, egy körültekintő fejlesztő azonban nem hagyja magát ilyen korlátok közé szórítani, és a Mozilla Midas komponensét az IE megoldással összehasonlító leírást is meglátogatja.

Sok sikert és kitartást, valamint fagyásmentes próbálkozásokat kívánok minden vállalkozószellemű fejlesztőnek!