ugrás a tartalomhoz

Weboldal sebesség mérő

Hojtsy Gábor · 2003. Szep. 7. (V), 09.35
A Web Page Analyzer lehetővé teszi, hogy könnyen tudakozódjunk a dinamikus oldalaink által generált HTML kód tényleges méretéről, és a kapcsolódó állományok letöltéséhez szükséges időkről különböző sebességű internetkapcsolatokkal számolva.

Az analizátor nem áll meg itt, hanem tovább megy, és megpróbál automatikusan tanácsokat adni a weboldal optimalizálására is, rámutatva a sebesség szempontjából gyenge pontokra. Én magam néhány ajánlását túlságosan is erősnek tartottam (1160 byte összesített maximális méretet tart ideálisnak a külső CSS állományokat illetően például), de ennek ellenére úgy gondolom jó áttekintést nyújt az oldalról.
 
1

Re: Weboldal sebesség mérő

c · 2003. Szep. 7. (V), 17.44
Jó jó :)
De nem veszi figyelembe ha gzippelt az oldal, pedig úgy azért mások a mértek.
2

Re: Weboldal sebesség mérő

Bártházi András · 2003. Szep. 7. (V), 17.58
Arra gondolsz, mikor a webszerver tömörítve küldi el a html-t, css-t? Ezt csak akkor teheti meg, ha a böngésző ezt nyilatkozza magáról, és a legutóbb amikor néztem, például az Internet Explorer 6.0 nem tudta tömörítve fogadni az oldalt (legalábbis nem nyilatkozta azt magáról az accept-encoding headerben való elküldésével). Ezért szerintem teljesen jogos, ha nem veszi figyelembe. Persze más kérdés, hogy azt az értéket is kiírhatná, mikor tömörítve megy.
3

Re: Weboldal sebesség mérő

Hojtsy Gábor · 2003. Szep. 8. (H), 17.22
Én egy nem tömörített oldallal próbáltam ki (php.net :), és azt mondta, hogy igazán használhatnék gzipet :) Szóval legalább így fel van rá készítve...