ugrás a tartalomhoz

Mozilla 1.4 magyarul

Bártházi András · 2003. Júl. 13. (V), 19.43
Mint korábban hírt adtunk róla, megjelent a Mozilla 1.4-es változata. Az FSF-es fordítók nem tétlenkedtek, és a program megjelenése után nem sokkal a magyar nyelvi csomagot is közzétették.

A csomag a menüszerkezetet, üzenetablakokat magyarírja le, nem kell mást tennük, mint ellátogatnunk a honlapra, és letöltenünk. Lehetőségünk van azonnal telepítésre is, ha Mozilla böngészőt használunk, a linkre kattintva automatikusan felajánlásra kerül a telepítés lehetősége.

A Mozilla üzenetei és maga a program (nagyon helyesen) teljesen el van választva a egymástól, így csakis ennek a csomagnak a letöltése szükséges számunkra. Azonban ha még a Mozillát is le kell töltenünk, akkor a legjobb, ha a már magyar nyelvi csomagot tartalmazó telepítőkészletet töltjük le: Windows és Linux alá ezek is elérhetőek az FSF.hu honlapjáról.

A fordítás közzététele, elkészítése azért lehetséges ilyen rövid idő alatt a program megjelenése után, mert a fordítók folyamatosan, a fejlesztéssel párhuzamosan karbantartják a fordítást, így mindig csak az újdonságokat kell lefordítani, majd a telepítőkészleteket elkészíteni.

A magyar nyelvi csomag elérhető innen: http://mozilla.fsf.hu/langpack.html

A lefordított Mozillát tartalmazó telepítőkészletek pedig innen: http://mozilla.fsf.hu/install.html