ugrás a tartalomhoz

PHP Weekly - 142.

Granc Róbert · 2003. Jún. 23. (H), 11.09
A Zend szokásos heti hírlevelének 142. számából:

PHP 5 beta teendők listája - Sterling Hughes összeállította a PHP 5 első bétájának megjelentetése előtti teendők listáját. A Windowsos COM kiegészítő ebben nem lesz jelen, de Wez Furlong felajánlotta, hogy átportolja azt a PHP 5 alá a második béta számára, ha addig nem jelentkezik senki erre a feladatra.
Mindenki reméli, hogy hamarosan elindulhat az első béta összeállításának a folyamata, és akár a hónap végén már meg is jelenik a letölthető változat!
GD, GIF, animált GIF - Most, hogy lejárt a GIF fájlokban használt LZW tömörítés szabadalmi védettsége, várhatóan sok program fogja jobban támogatni ezt az öreg formátumot.
A PHP sem kivétel, és Jaakko Hyvätti már össze is állított két foltot a PHP jelenlegi változatával érkező GD-hez. Az első folt egyszerűen lehetővé teszi GIF fájlok készítését, míg a második erre az elsőre építve lehetővé teszi animált GIFek készítését is.
A bejelentés, a leírás, a foltok, valamint azok dokumentációja mind elérhető Jaako leveléből.

PHP 4.3.3 RC 1 - Elérhető a 4.3.3 első megjelenés előtti változata. Itt található a változások teljes listája, a Windowos változat, illetve a forráskódok pedig a bejelentés oldalán érhetőek el.
A fejlesztők várnak minden visszajelzést.
Nemzetközi PHP Konferencia, 2003 - Ismét eltelt egy esztendő, ismét közzétették felhívást a Nemzetközi PHP Konferencia előadás-anyagainak benyújtására. A konferencia helyszíne ismét Frankfurt, bejelentett időpontja pedig november 2-5.
A részletek a konferencia honlapján találhatók, a jelentkezéseket július 14-ig fogadják.
Bináris PECL csomagok - A kiegészítők PECL-be mozgatásával kapcsolatos levelezés közben vetette fel Tomas Cox az előrefordított csomagok elérhetővé tevését. Itt olvasható a teljes RFC, amelyre máris számos pozitív visszajelzés érkezett.
MySQL kiegészítő - A MySQL klienskönyvtár licencelési változása miatt szóba került a könyvtár kihagyása a PHP csomagból, valamint az alapértelmezett támogatás kikapcsolása.
Habár többen is egyetértettek ezzel az iránnyal, egyelőre nem történik változás, amíg a MySQL megpróbál olyan licencmegállapodást kötni, amely lehetővé tenné, hogy a PHP továbbra is ugyanúgy tartalmazza a MySQL-t, mint eddig.