ugrás a tartalomhoz

AOL - mégiscsak Internet Explorerrel

Hojtsy Gábor · 2003. Jún. 6. (P), 20.48
Korábban kellemes hírek érkeztek a Mozilla / Netscape hívek számára, miszerint az AOL a Netscape böngészőt építi majd be újabb szoftvereibe. Most azonban meglepő fordulatnak lehetünk tanúi.

A Microsoftot korábban (a Netscape böngésző tisztességtelen kiszorítása miatt) perelő AOL most megegyezett a céggel. A Microsoft mindenféle licensz költség nélkül hét évig biztosítja, hogy az AOL használhassa az Internet Explorer böngészőt.

Ez a peren kívüli megegyezés eléggé sajátos eredménnyel zárja(?) a böngésző háborút, hiszen a per éppen a Netscape kiszorítása miatt indult, amiben most maga a tulajdonos AOL is szerepet vállal.

Az ellentmondások folytatásaként már csak hab a tortán, hogy a Microsoft bejelentése szerint megszünteti az önálló Internet Explorer fejlesztését, és azt a továbbiakban csak az operációs rendszer részeként fogja szállítani. A cég nyilatkozata szerint az új IE szoftverek már a Longhorn rendszerre fognak épülni, így telepítésük régebbi rendszerre nem lesz lehetséges. Így viszont nem világos, hogy az AOL hogyan tudná hasznosítani a böngészőt. Hiszen Longhorn rendszereken már rendelkezésre fog állni, régebbi rendszerekre pedig nem lesz telepíthető a nyilatkozatok szerint.

További információkért javaslom a forrásként használt Wired cikket a megegyezésről, valamint a Microsoft Watch Internet Explorer Longhornba építésével foglalkozó cikkét.
 
1

Re: AOL - mégiscsak Internet Explorerrel

Anonymous · 2003. Jún. 10. (K), 09.59
Tényleg döbbenetes hogy az AOL tovább terjeszti majd a böngészőt, amit közben a Microsoft saját felhasználói nem kaphatnak majd meg upgradeként... Szép húzás...