ugrás a tartalomhoz

PostNuke 0.71 előzetes III. és a honlapunk frissítése

Granc Róbert · 2002. Már. 6. (Sze), 12.14
Habár a PostNuke csapat eredetileg a múlt hétvégére tervezte a 0.71 verzió megjelentetését, a letöltésre felajánlott napi frissítésű CVS "béták" nagyon sikeresek voltak olyan szempontból, hogy több kisebb-nagyobb hiba is napvilágra került.

"A tudomány jelenlegi állása szerint" :-) a legfrissebb verziók a korábbi PostNuke-ra történő frissítés után nem működnek megfelelően - ennek oka, hogy külön kódrészletek felelnek az újonnan telepített, és a frissített PostNuke 0.71 egyes funkcióiért. A "szűzen telepített" verzió viszont teljesen stabilnak tűnik, csupán apróbb ráncfelvarrásokon kell még átesnie a megjelenésig - amelynek időpontja viszont egyelőre még bizonytalan.

A fordításról: kb 60-70 százalékban már kész van, a korábbi esetből tanulva most előre vettem a letöltések és linkek modulok fordítását, mert az a kettő talán a legnagyobb falat a rendszerben. A fordítást a hét végéig befejezem, a legfrissebb CVS-hez frissítem, és feltöltöm!

Erre azért lesz szükség, mert vasárnaptól mintegy két hétre külföldre kell utaznom, és habár a hírek rendszeres küldésére igyekszem majd ott is lehetőséget találni, de komolyabb teendőkre biztosan nem lesz időm közben. Így valószínűleg a saját rendszerünk 0.71-re történő frissítését is tovább kell halasztanom, március végére, ha most hétvégéig nem oldódnak meg a fent körvonalazott problémák a 0.71-re frissített honlapokkal. :-(

Viszont a saját gépemen a 0.71 már szépen fut (azt leszámítva, hogy pl. nem tudok kilogolni :-) - ez is az említett hibák egyike), és az XFórum 1.51 verziója is gond nélkül improtálta az eddigi üzeneteket, tehát az rendszer frissítése minden jel szerint gyors és zökkenőmentes lesz majd.