ugrás a tartalomhoz

Honlapfigyelés

Granc Róbert · 2002. Már. 6. (Sze), 11.59
Amint azt bizonyára sokan tapasztaltátok, a hétvégén hosszabb időn keresztül állt nemcsak a phpinfo, hanem az egész freephp szerver. A leállás oka a kiszolgáló egyik merevlemezének meghibásodása volt. Adatok nem vesztek el, ám a Linux biztonsági okokból "csak írható" státusúvá tette a másik merevlemezt, amely így a MySQL szervert is megbénította.

A hibát szerencsére gyorsan sikerült felfedezni (ettől függetlenül a merevlemezcsere miatt tartott sokáig a leállás) az InternetSeer honlapmonitorozó szolgáltatásának köszönhetően. Az ingyenes szolgáltatás fejenként (na jó, e-mail címenként :) ) egy honlap monitorozását végzi, 60 perces időközönként. Ha az egymástól független szervereik nem érik el a honlapot, akkor üzenetet küldenek az általad megadott e-mail címre (amely viszont továbbíthatja azt például SMS-ben a mobilodra, így a legrosszabb esetben is egy órán belül értesülni lehet a szerver leállásáról).

A fizetős szolgáltatásaik több honlap figyelését is lehetővé teszik egy regisztrációval, garantált 24/7 rendelkezésre állással, 30, 20, vagy akár 5 percenként is, valamint részletes statisztikákat is nyújtanak.

Ingyenes regisztráció: http://www.internetseer.com/activate/index.xtp