ugrás a tartalomhoz

PHP Weekly - 76.

Granc Róbert · 2002. Feb. 25. (H), 16.04
A Zend heti hírlevelének 76. számából:

Fordítás Cygwinnel - a build rendszer jelenlegi állapotában a PHP-t Windows rendszerek alatt jelenleg csak a Microsoft Visual C++-szal lehet lefordítani, habár létezik ingyenes, Posix-kompatibilis könyvtár is: a Cygwin. Jelenleg a Cygwin könyvtár használatának lehetőségét kutatják, a fejlesztők kérik, hogy ha valakinek van tapasztalata ezzel kapcsolatban, írja meg a PHP fejlesztői levelezőlistára.

fmod() függvény - az új függvény kétszeres pontosságú számként adja vissza két szám osztalékának maradékát. A függvény már bekerült a CVS-be, a snapshotokban letölthető, illetve része lesz a következő PHP kiadás matematikai függvényeinek.

Osztály definiálatlan tulajdonsága - a múlt heti hírlevélben említett hiba javítása szintén belekerült a CVS-be, és természetesen része lesz a következő kiadásnak.

CRC32 fejléc - Rasmus Lerdorf áthelyezte a CRC32 makrót és táblát egy általános fejlécfájlba, az ext/standard/crc32.[c|h] alá. A checksum munkát igénylő függvények közvetlenül tartalmazhatják ezt a funkciót a PHP forráskódból, nem kell külső kiegészítőkre hagyatkozniuk.

FOSDEM képek - a konferencia képei ezen a címen érhetőek el: http://www.sebastian-bergmann.de/

[Hát nekem nem jöttek be a képek, remélem, Sebastian hamarosan újra felrakja őket.]

A magic quotes kikapcsolása - a visszamenőleges kompatibilitás érdekében egyelőre nem lesz alapértelmezettként kikapcsolva a funkció, d mivel lehetővé teszi a felhasználóknak, hogy nem biztonságos és nem hordozható kódot írjanak, a PHP 5-ben már valószínűleg ki lesz kapcsolva alapértelmezésként (a kompatibilitás érdekében természetesen bekapcsolhatóan).

Sockets kiegészítő - a felmerült következetlenségek miatt elkészült a terv, hogyan lehetne megoldani ezeket, és egy stabil API felületet létrehozni. Egyelőre még visszamenőleges kompatibilitási problémák lehetnek vele, de az általános vélemény az, hogy a kiegészítő sokkal rosszabb így, mint ha elvégeznék rajta a változtatásokat. Ha beválnak a javaslatok, az eredményeket már a 4.2.x kiadásokban láthatjuk majd.

Ennyit mára a tudomány és technika újdonságaiból.