ugrás a tartalomhoz

Zend Studio 2.0

Granc Róbert · 2002. Feb. 13. (Sze), 15.10
A Zend elkészült az új, 149 dolláros Studio 2.0-val, amely azért ingyenesen is letölthető és kipróbálható. A Zend Java programozói nagyon jó munkát végeztek, stabil, kényelmes fejlesztői környezetet készítettek a PHP-ben fejlesztők számára.

A Zend Studio 2 kliens csomag tartalma:

Zend Development Environment - a fejlesztői környezet PHP-s alkalmazások fejlesztéséhez és karbantartásához. Egy kényelmes szerkesztőt kombinál egy nagyon jó kódkiegészítő motorral, valamint integrált debuggerrel. Jelenleg az angolon kívül német, francia, holland, koreai és japán nyelveken érhető el.

Zend Information Center - az információs központ a PHP kézikönyvön és a Studio környezetérzékeny súgóján kívül egyéb Zend termékekről is bőséges információkat tartalmaz.

A Zend Studio szervercsomag tartalma:

Zend Debug Server - lehetővé teszi akár a távoli hibakeresést is. Úgy tervezték, hogy üzemszerűen működő kiszolgálókra is telepíthető, nem befolyásolja a szerver teljesítményét, a biztonsági megoldásai pedig megvédik a szervert az illetéktelen hozzáféréstől.

Zend Server Center - a PHP és a Zend eszközök egyszerű beállítását teszi lehetővé.

Zend Optimizer - az önálló termékként régóta jelen lévő Optimizer jelentősen növelheti a PHP-s alkalmazások teljesítményét, emellett lehetővé teszi a Zend Encoder által feldolgozott szkriptek futtatását.

A Studio igény szerint telepíti az Apache 1.3.22-es és a PHP 4.1.0-ás verzióját is.

A Zend Studio 2 kliense jelenleg a Linux és a 32 bites Windowsok mellett béta verzióban Mac OS X-re is elérhető, a szerver verzió pedig a Windows 98 és az NT kernel alapú Windowsok mellett Linux és 2.x Solaris alatt fut.

Bővebb információ: http://www.zend.com/store/products/zend-studio.php

Ingyenes próba: http://www.zend.com/store/evaluation.php?pid=77