ugrás a tartalomhoz

InterAKT újdonságok

Granc Róbert · 2001. Dec. 17. (H), 10.52
A román InterAKT a Macromedia DreamWeaver Ultradev 4 PHP-s szervermodelljével, a PHAkttal hívta fel magára a figyelmet, ám emellett több (nyílt forráskódú és fizetős is) PHP termékkel is rendelkeznek.

A héten (mintegy karácsonyi ajándékként) több frissítést is megjelentettek termékeikhez, ezek között kiemelendő a már több, mint 10.000 felhasználóval rendelkező PHAkt 1.1 változata, jelentősen megnövelt stabilitással.

Az újdonságok listája: javított PHP fordító, a framesetek rendesen működnek, és szerkeszthetőek, a Macromedia Fireworks HTML beillesztése működik, javítva a navigációs menü beillesztése hiba, a PHAkt bármely fájlkiterjesztéssel működik: php, php4, phtml, htm, html, az ADODB 1.54 verzióját használja, a MySQL JDBC driver pedig a 2.0.8, a script.xml már nem csak a <?php, hanem a <? csomópontokat is helyesen megtalálja, a "login/logout" résztvevők átnevezve "*PHP"-re, a "Dynamic Binding" átnevezve "Dinamic BindingPHP"-re, javítva a kilépés link létrehozása.

A Yaps 1.0 PHP-s PostScript és Adobe PDF készítő függvénykönyvtár, amely nem igényel egyéb kiegészítőket (mint a PDFlib), tehát hordozható PDF felületet jelent bármely platform számára.

A PDFreportsLite 1.0 nyílt forráskódú alkalmazás, a fizetős PDFreports 1.2 leegyszerűsített változata. Azonnali PDF-generálásra alkalmas, relációs adatbázisokban tárolt adatok felhasználásával. Rendelkezik a PDFreports alapvető funkcióival, kivéve a beágyazott beszámolók készítését.

A Menus 1.0 ingyenes DHTML alapú menünavigációs rendszer, amely Internet Explorer 4 / Netscape 4 kompatibilis.

A Banners 1.0.4, mint a neve is mutatja, reklámmenedzselő rendszer, kép alapú hirdetések, interaktív HTML űrlapok, valamint Flash reklámcsíkok kezelésére.