ugrás a tartalomhoz

Tartalom beküldése

Hozzászólások, fórum témák

Reményeink szerint a különböző aktualitásokkal és az időtállóbb tartalmainkkal segítünk napi munkádban és szakmai életedben egyaránt. A beküldők időnként veszik a bátorságot, hogy saját véleményüket is kifejtsék, mellyel te esetleg nem értesz egyet. Az is lehetséges, hogy szakmailag helytelen, vagy kiegészítésre szoruló információ jelenik meg az oldalon. Mindezen esetekben arra szeretnénk buzdítani, hogy szólj hozzá, mondd el a véleményed, osszd meg a tapasztalatod másokkal, ahogy ezt blog bejegyzéseink és cikkeink szerzői is teszik.

Lehetőséged van új fórum téma létrehozására is, melyben megírhatod véleményed, kérdéseket tehetsz fel. Arra kérünk, hogy ha nem tartozik szorosan a kérdésed vagy javaslatod egy meglévő bejegyzéshez vagy fórum témához, akkor nyiss annak új fórum témát.

Blogmarkok

A hozzászóláson túl legegyszerűbben blogmarkokkal járulhatsz hozzá oldalunk tartalmának bővítéséhez. A blogmarkok néhány szavas kommentárral ellátott linkek, melyek általában valamilyen aktualitásra, hírre, cikkre mutatnak. Blogmarkokkal jellemzően olyan tartalmakat jelölünk meg, melyeket hír vagy cikk formájában időnk vagy lehetőségeink hiányában nem tudunk megjelentetni, de különben olvasóink figyelmét fel szeretnénk azokra hívni. Bármikor, amikor ilyen ide vonatkozó tartalmat találsz a neten, ezt egy kattintással és rövid gépeléssel beküldheted hozzánk (a folyamat lehető legnagyobb része automatizált). A blogmark beküldési lehetőségről külön oldalon írunk bővebben. Emlékezz, hogy a beküldött blogmark előzetes szerkesztői jóváhagyás után kerülhet ki a listánkba – a beküldő neve alatt természetesen.

Könyvajánlók

Nagyon sokan vannak, akik a digitálisan elérhető leírások és kereshető archívumok sokasága ellenére mind a mai napig könyvekből szeretik elsajátítani a szakmai fogásokat. Amennyiben egy olyan könyvet olvastál, mely még nem szerepel ajánlóink között, mindenképpen örülnénk annak, ha megosztanád olvasóinkkal a véleményed a kiadványról, és beküldenél egy könyvajánlót. A könyv borítójának képét valószínűleg mi is be tudjuk gyűjteni az internetről, de ha ez mégsem így lenne, akkor küldd el nekünk a borító képét emailben.

Blog bejegyzések

Bizony napról-napra sokminden történik, ami webhelyünk profiljába vágna, de sajnos nem tudjuk róla értesíteni olvasóinkat, mert nekünk sem jut időnk minden tudósítás megírására, és az azt megelőző kutatómunkára. Ha egy érdekes újdonságba, fejleménybe akadunk, akkor azt mindenképpen megosztjuk olvasóinkkal. Amennyiben te találnál ilyet, akkor blog bejegyzés beküldésedet is nagy örömmel fogadjuk. Ne riasszon vissza az, hogy ha úgy gondolod, hogy a beküldendő bejegyzés átfogalmazásra szorul, az csak a szerkesztők előzetes finomításai után fog megjelenni az olvasók számára – természetesen a neveddel ellátva.

Munka/állás hirdetések

Lehetőség van szabadszavas munka illetve állás hirdetések beküldésére is, akár kereső, akár kínáló pozícióban vagy. A Weblabor nem elsősorban állásközvetítő oldal, így a részletes adatmegadást és visszakeresést nem tartottunk fontosnak a megvalósításkor.

Cikkek

Amennyiben úgy gondolod, hogy olyan trükköt, ötletet ismersz, melyet szívesen megosztanál olvasóinkkal, vagy örömmel besegítenél kezdőknek szóló sorozataink bővítésében, folytatásában, akkor szívesen látunk cikk szerzőink között is. Mielőtt nekiállnál cikket írni, javasoljuk, hogy vedd fel velünk a kapcsolatot emailben, hogy a témáról, a cikk vázlatáról egyeztetni tudjunk. A beküldött cikket is emailben tudjuk megbeszélni, finomítani, a megjelenési időpontot kiválasztani. Természetesen lehetőség van cikkek beküldésére azonnal is a webes felületünk segítségével.

Szavazások

Szándékaink szerint a témáinkba illő, ugyanakkor általában valamilyen későbbi fejlesztésünkre, cikk ötletünkre vonatkozó kérdést szoktunk feltenni oldalainkon szavazás formájában. Amennyiben úgy gondolod, hogy lenne egy jó kérdésed, amit még nem tettünk fel (vagy már nagyon régen érdeklődtünk afelől), akkor ne habozz meglepni a szerkesztőket ötleteddel.