ugrás a tartalomhoz

Twitteres megjegyzések követése blogbejegyzések alatt

Joó Ádám · 2010. Nov. 28. (V), 19.40

Robert Nyman legutóbbi írásában arra keres megoldást, hogy bejegyzései alatt a twitteres kommenteket is megjeleníthesse.

Kézenfekvő megoldás lenne a Twitter saját API-ját munkára fogni e célból, azonban az csak egy hétre visszamenően jeleníti meg a találatokat. Itt jön képbe a Topsy és az Otter API.

A Topsy egy twitteres keresőmotor, mely csiripeket, hivatkozásokat és fényképeket tesz elérhetővé az említések száma és azok szerzőinek ismertsége alapján rangsorolva. A szolgáltatáshoz API is tartozik az Otter képében.

Az Otteren keresztül egy GET kérésen át JSONP formátumban kereshetők kulcsszavak, címkék, kapcsolódó URL-ek, népszerű kifejezések, felhasználói adatok és az adott címre hivatkozó csiripek is.

<script src="http://otter.topsy.com/trackbacks.js?callback=twitter&perpage=100&url=http://weblabor.hu/cikkek/nodejs-alapok"></script>

A fenti példában az url paraméterben foglalt címre keresünk, legfeljebb százra (a jelenlegi felső korlát), az eredményre pedig a twitter() függvényt hívjuk meg.

A megjelenítésre egy példa a bejegyzésben, érdemes átnézni a lehetőségeket.