ugrás a tartalomhoz

Megjelent az ActiveState Komodo 3.0

Hojtsy Gábor · 2004. Júl. 30. (P), 09.06
Tavaly vette meg az antivírus termékeket gyártó Sophos az ActiveState nevű céget, hogy a PureMessage antispam technológiát saját neve alatt terjessze tovább. Ez szerencsés módon végett vetett az ActiveState tudathasadásának, és végre lehetővé vált, hogy ismét a fejlesztőeszközök terére összpontosíthassák munkájukat. Ennek köszönhető, hogy a napokban megjelent a Komodo IDE 3.0, mely a népszerű fejlesztőeszközt új szintre emeli.

Komodo képernyőkép


Az internetnews.com jelentése szerint az ActiveState által csak dinamikus nyelveknek nevezett Perl, PHP, Python, Tcl és XSLT számára elérhető legjobb integrált fejlesztői eszköz vált használhatóvá most a Komodo új verziójának megjelenésével. A Mozilla 1.6-os motorra épülő fejlesztőkörnyezet az egyik legjobb bizonyítéka annak, hogy a Mozilla Alapítvány által kezelt motor sokkal többre képes, mint csak egy böngésző megvalósítására. A Komodo ennek köszönheti, hogy Linux, Solaris és Windows rendszereken is egyaránt működik.

A 3.0-ás kiadásban teljesen új szolgáltatásként jelenik meg a DBGP protokollra épülő grafikus felületen használható hibakereső támogatás. Szintén újdonság a forráskód kivonat és objektum böngésző, valamint a forráskód analizáló és egy interaktív shell is bekerült az eszközbe. Nagyon hasznos újítás a mintaillesztő kifejezések vizuális szerkesztője, és az új szolgáltatásokkal felvértezett kereső és dokumentációs rendszerek.

További információ és letölthető próbaverzió a Komodo honlapján.