ugrás a tartalomhoz

Kiterjedt kijelző a fejlesztésekhez

postnuke · 2003. Feb. 2. (V), 01.26
Nem teljesen illik az oldal témájába, de talán ezzel a monitorral már a PHP-ben is otthonosan mozoghatunk, főleg ha még van egy menő PHP-s tervező programunk is. Érdemes megnézni!

A Hammacher kínálatában már rég óta feltűnést okoz egy monitor. Ezzel háborús játékainkat már úgy játszhatjuk, mintha tényleg a harcszintéren lennénk. A Monitor a Computer Graphics World Magazine Year 2000 díját is elnyerte ez a 63 colos, körülbelül 1,5 m átmérőjű monitor. A kijelzővel kapcsolatban egyből szembe ütközik, hogy az asztali monitorokkal ellentétben nem síkban jeleníti meg a képet hanem félkör formában.

A 180 Computer Monitor névre hallgató termék

Ez olyan érzést kelt, mintha tényleg egy autóban ülnénk, ha mondjuk autókázni támad kedvünk. Ezzel annak a küszöbét horzsolhatjuk, ahol már nem tudjuk biztosan állítani, hogy a valóságban vagy a számítógép virtuális világában vagyunk. Ha valóban nekimegyünk egy fának, nem biztos, hogy életben maradunk, de a játékban biztos, vagy ha mégsem, akkor új játékot kezdhetünk.

A monitornak egy nagy hátránya van a fejlesztők szerint. Aki egyszer kipróbálja örökre a számítástechnika világába ragad és el is felejti, hogy hol van a valóság küszöbe. A közvetlenül VGA portra csatlakozó monitor 16 millió színt jelenít meg 24 bites színmélységben. Az energiaellátás 120 W, ezen el lehet egy kicsit gondolkodni. A monitor már megvásárolható 20.600 dollár kerüli áron, ami a dollár árfolyamát figyelembe véve 5,5 millió forintért már a miénk lehet. Ezzel a monitorral párhuzamosan dolgozhatunk például PHP programjainkon. Igaz, hogy ahhoz, hogy ez meg is valósuljon egy elég nagy teljesítményű számítógép is kell.