ugrás a tartalomhoz

PostNuke hírek

Granc Róbert · 2002. Aug. 14. (Sze), 16.56
Az elmúlt hetekben több változás is történt a PostNuke háza táján, melyekről elmulasztottunk beszámolni. Ezekből a három legnagyobbat emelném ki:

1) Megjelent a PostNuke 0.720 számos hibajavítással, apróbb változtatásokkal. Ebben a verzióban sajnos még mindig maradtak apróbb hibák, következetlenségek, ezek főleg a frissítéseket, nem pedig a vadonatúj, "szűz" telepítéseket érintik.

Letöltés: http://www.postnuke.com/downloads/pn-072-fenix.tgz

2) A fejlesztők hosszas párbeszédek és viták után az a döntést hozták, hogy mégsem az egyik legjobb (A legjobb) sablonrendszert, az Encompass-t választják a PN sablonrendszerének. Az Encompassba eddig is nagyon sok munkát fektetett fejlesztők egyelőre még bizonytalanok, hogy meddig követik a PN fejlődését, hol fog teljesen szétválni majd a fejlesztés. Az bizonyos, hogy saját sablonrendszerükkel készített PN klónjuk legalább a PostNuke 0.720 javításait tartalmazni fogja már, és hogy Envolution névre hallgat majd. Az Encompass jelenlegi felhasználói számára, akik a PN vonalat választják, mára elkészült a 0.71x verzióról 0.720-ra frissítést végrehajtó telepítő is.

3) A fejlesztők közötti félreértések, széthúzások, viták eredményeként az eredeti alapító tagokból mára már csak egy maradt, Harry Zink, akinek John "Niceguyeddie" Cox a mai nappal átadta a projektvezető stafétabotját. John most, közel másfél év projektvezetés után megelégelte a kritikákat, széthúzásokat, és úgy döntött, hogy lemond, inkább családjának próbál meg több időt szentelni majd a közeljövőben.

A PostNuke fejlesztése persze nem áll le, a következő állomása a 0.8 lesz, ismét számos újdonsággal. Kérdés persze, hogy a fejlesztés milyen irányba mutat majd a jövőben, a Thatware, a PHP-Nuke és a Post-Nuke 0.7x után mi lesz a legjobb, mit választunk?