ugrás a tartalomhoz

PHP Weekly - 97.

Granc Róbert · 2002. Aug. 13. (K), 15.18
A Zend szokásos heti hírlevelének 97. számából:

XSLT verziószám - Christian Stocker készítette el a kódot, amely elérhetővé teszi az új XSLT funkció által használt Sablotron könyvtár verziószámát, Sterling Hughes pedig már be is olvasztotta a kódot az XSLT kiegészítőbe.

PHP szálak - Alan Knowles elkezdett dolgozni egy projekten, amely szálkezelési támogatást nyújtana a PHP-ben.

Számos fejlesztő fejezte ki véleményüket, valamint mintakódokat adtak leveleikben arra vonatkozólag, mire lenne szüksége ennek a funkciónak, hogy megfelelően működhessen a jelenlegi PHP architektúrán belül. Habár a megvalósítása nem lehetetlen, általános vélemények szerint nem lesz könnyű feladat. Ám a végeredmény megérheti az erőfeszítéseket. A szálak lehetővé teszik a kód egyes részeinek a háttérben történő futtatását, a szkript többi részének futása közben. Ez kétségkívül olyan funkció lenne, amelyet nagyon sok PHP programozó hasznosnak találna, különösen a grafikai kiegészítőket (mint Andrei Zmievski GTK kódja) futtatók. A következő hetekben kétségkívül sokat hallunk még Alan munkájáról.

IMAP quota - Jan Schneider figyelte meg, hogy az "új" IMAP quota támogatás, amelyet a múlt héten is említettünk, nem kompatibilis a jelenlegi, "működő" verzióval. A kód szerzője, Dan Kalowsky viszont megjegyezte, hogy igazából a régi kód volt hibás, és az új - habár visszafelé nem kompatibilis - felel meg teljesen a 2087-es RFC-nek.

Snapshotok - Azok számára, akik felfigyeltek rá, hogy a PHP forráskód rendszeres snapshotjai nem érhetőek el: újra rendesen megy a rendszer a http://snaps.php.net címen.

ActiveAwards díjak - Gratulálunk Derick Rethansnak és Jani Taskinennek, az ActiveState "Activator's Choice" díja nyerteseinek. Kettejüket a PHP közösségben végzett kemény minőségbiztosítási munkájuk eredményeként díjazták. Gratulálunk ugyanakkor Greg Allan barátainak és családjának. Greg, a PostNuke projekt egyik alapító tagja és vezető fejlesztője volt, és balesetben hunyt el ez év június 16-án. A PHP-vel végzett kitűnő munkájának eredményeként a "Programmers' Choice" díjban részesült.

Javított kézikönyv - Augusztus harmadikától kezdve a PHP.net kézikönyvei már nem csak magukban nyomtathatóak, hanem a felhasználói megjegyzésekkel együtt is - ez felbecsülhetetlen értékű lehet mindazok számára, akiknek ezekre az extra információkra van szükségük.