Pénz fogadása PayPal-on keresztül

Végre kis hazánk is teljes értékű tagja lett a PayPal rendszerének, már Magyarországról is működik a pénz fogadása.

Hozzászólások

Most már tényleg? Meg tudja valaki erősíteni? Én néztem, és első gyors ránézésre igen.

--
trey @ gépház

Igen, a Paypal Help-je szerint is lehet magyaroknak lehúzni pénzt a saját helyi bankszámlájukra.

http://www.paypal.com/cgi-bin/webscr?cmd=_display-approved-signup-count…

Mindjár' megyek és kipróbálom. Korábban megszivattak, mert amikor hazaköltöztem Nyugat-Európából, 180 napra zárolták a rajta levő pénzemet (!) és addig is korlátozottra (limited account) állitották a felhasználói számlámat. Még szerencse, hogy csak 5 euro alatti összeg volt rajta. Úgyhogy vigyázat, bármikor bármit csinálhatnak a pénzetekkel!

"A költsége 1-24999 forint között 250 forint, 25000 forinttól pedig INGYENES."
ez gondolom a paypalra fogadas koltsege ami ugye $1 dolcsi koruli fix fee. viszont engem az erdekelne, hogy ha az itthoni szamlamra akarom kiszedni a suska't akkor azert mennyit vonnak. ;)

Az volt a kérdés (ha jól értettem), hogy amíg Paypal accountról átkerül a saját bankszámládra, annak milyen költsége van.

Engem még az is érdekelne, küldési oldalról nézve (a saját bankszámlától indulva, nem a paypal accounttól) milyen költsége van...

--- GTK programozás C nyelven ---
http://hu.wikibooks.org/wiki/GTK%2B_programoz%C3%A1s_C_nyelven

fizetésre a paypal használata ingyenes, úgy tudom.

lehet h elbeszélünk egymás mellett... ott tartunk, hogy megérkezett a paypalra az x eurod. a paypal 250 Ft-ot kér azért, hogy átutalja a FORINT számládra. az, hogy a bank milyen árfolyamon váltja be, az más kérdés, szerintem banktól függ.

ha pedig vissza kell valamiért fizetni (neked, aki kapta a pénz) a paypal felé, az 1 500 Ft.

ez tudtommal úgy működik, hogy a vásárló küld neked egy kérést, hogy küldd vissza a pénzét. ezt te vagy jóváhagyod, vagy nem. illetve a beérkező pénzeknél is van egy link, amivel vissza tudod utalni a pénzt. de a súgóba se írnak sokkal többet.

[Q]Why was my payment refunded?

[A] If you received a refund on a payment you made, first check to see if the seller included a note in your email notification explaining the reason for the refund. If you have any further questions, please contact the seller directly.

A Maestro az csak elektronikusan használható kártya (a Mastercard elektronikus változata), a PayPalhoz (internetes fizetéshez) dombornyomott, nem elektronikus kártya kell (tehát Mastercard és Visa jó, Maestro és Visa Electron nem).
A dombornyomott kártya hátránya, hogy ha valaki megszerzi a kártyaszámodat, akkor elvásárolhatja a pénzed neten. Ezért érdemes egy külön internetkártyát igényelni, amire mindig csak annyi pénzt raksz rá a netbankkal, amennyit éppen neten akarsz fizetni. Jobb bankoknál szinte nem is kerül semmibe.

sajnos nem teljes erteku...ugyanis bankszamlarol nem lehet feltolteni.

És mi történik, ha céges bankszámlára érkezik a pénz? Ki kell állítanom egy számlát a Paypalnek? Miről?

-boogie-

mi elobb adtunk fel egy szamlat 560$-rol nigeriaba, es ugy tunik teljesen mukodik. mar csak varni kell h kifizessek :)
majd megirjuk, ha minden okes :)
--
Peace, Love, Unity, Respect

Én azt nem értem, hogy hogyan juttatok pénzt a Paypal accountomra. Jelenleg még nem használtan semmire és így az egyenlege nulla. Már rendeltem hozzá kártyát is, amit elfogadott.
Jól értem ha úgy gondolom, hogyha most próbálnék vele fizetni akkor lekapná a kártyával a számlámról és áttenné az eladó számlájára, vagy előbb valahogy pénzt kell juttatnom az accountra?

Sorry. Rossz helyre irtam a kommentemet...