Super Marióval már HTML5-ben is játszhatunk

Egyre nagyobb teret nyer magának a HTML5, melynek legfőbb célja, hogy a webes alkalmazások futtatásához ne legyen szükség olyan plug-inekre, mint az Adobe Flash, a Silverlight, vagy épp a JavaFX. Bár nem tartozik szorosan a telekommunikációhoz, a szívünket megdobogtatta egy lelkes szoftverfejlesztő, aki a Nintendo által 1985-ben bemutatot Super Mario játékot portolta HTML5-re. Az élmény kiváló, az irányítás egyszerű, maga a szoftver pedig akadásmentesen fut; a Super Mario még manapság is kiváló izgalmakat rejt magában. Aki szeretné újra átélni a klasszikus élményeket, az ezen a linken keresztül vagy a képre kattintva maga is megteheti.

Azóta történt

Előzmények

  • Alkalmazásbemutató: Gravity Guy 2

    A Gravity Guy második része némileg változtat a sikeres előd játékmenetén, ám a koncepció változatlan: a gravitáció szabályait megszegve kell menekülnünk.

  • Alkalmazásbemutató: Észkerék

    Kipróbáltuk a legendás DOS-játék androidos verzióját, mely a klasszikus hangulat mellett felhő alapú pontszám- és feladványszinkronizációt is kínál.

  • Alkalmazásbemutató: Minion Rush

    Ingyenes, remek a hangulat, a grafika, sok, máshonnan már ismert ötlet szerencsés egybegyúrásából egy ütős kis játék készült a Gru 2 tiszteletére.

  • Ingress - virtuális világuralom Androidon

    A Google új közösségi játéka csatatérré varázsolja a Földet. Küszöbön áll az idegen megszállás, mely ellen csak egy androidos telefon segíthet.

Hirdetés