Net Applications: 60% alatt az Internet Explorer

A Net Applications áprilisi adatai szerint az Internet Explorer piaci részesedése 60% alá csökkent. A Microsoft böngészőjének 59.95%-os piaci részesedése az a szint, ahol az Internet Explorer 4 volt 11 évvel ezelőtt 1999-ben.

Március hónapban az IE 60,65%-ot tudhatott magáénak. Ez áprilisra 59,95%-ra esett vissza. A legnagyobb győztes a Google Chrome (6,13% -> 6,73%). A Safari is tudott erősödni (4,65% -> 4,72%). A Mozilla minimálisat lépett előre (24,52% -> 24,59%), s ezzel a 2009 novemberében mért történelmi maximuma közelébe ért. Az Opera gyengült valamicskét (2,37% -> 2,30%).

A StatCounter-nél az IE piaci részesedése már alig van valamivel 50% felett. A jelenlegi adataik szerint az IE 51.42%-ot, a Firefox 32.62%-ot, a Chrome 8.82%-ot, a Safari 4.27%-ot, az Opera pedig 1.99%-ot tudhat magáénak.

Annak ellenére, hogy a Net Applications és a StatCounter rendszerint eltérően ítéli meg a böngészők piaci részesedését, abban egyetértenek, hogy az IE gyorsan bukja, a Google Chrome pedig gyorsan zsákolja a market share-t.

A részletek itt.

Hozzászólások

Dicseretes!

-------------------------------
"A gorog katolikus noknek 8 dioptria alatt nem kotelezo a bajusz!" avagy "Nozni csak muholddal lehet..." | http://lazly.hu

Szerintem én is láttam ezt a dokumentumfilmet, de szerintem az pont egy olyan időszakban készült, amikor még az IE magasan verte az összes többi "vetélytársa", a többiek részesedését pedig említésre méltónak sem találták.

SKL - leírásgyűjtemény és informatikai portál

"a FF és társai mind-mind Netscape alapokon nyugszanak"

Ezt így nem mondanám: a Netscape utoljára a 4 idejében volt piacvezető, azóta pedig mind a motort, mint az UI-t újraírták. "Társai" alatt pedig nem tudom, mit értesz: Safari, Chrome, Opera-nak semmi köze nincs a Netscape-hez.

"Net Applications: 60% alatt az Internet Explorer"

Reméljük idővel ez még lejjebb fog menni :-)

Valamelyiktok plz linkeljen egy friss magyar statot. Nem globalt, csak a leglatogatottabb oldalakra. Pl index.hu, stb.