HUP Olvasók Választása Díj 2009

Hozzászólások

kimaradt a kedvenc fájlkezelő .... :(
azt egyáltalán javasolta valaki hogy essen ki?
megnéztem, nem javasolta senki...

Szerintem jó, hogy a digitális képnézegetőt kivetted a régi grafikus program kategóriából. Így nincs annyi vita. :) A smartphone os most nagyon trendi. Az ingyenes játék is jó. A http szerverben viszont most úgy tűnik, hogy lesz, amire nem is fognak talán szavazni. A 10-ből 5-re eddig nem szavaztak. Gondolom jövőre ez kiesős kategória lesz. :)

ha lehetek oszinte elege furcsa ez az idei szavazas, mintha a javaslatok nem is szamitottak volna (nem a kategoria korre gondolok), nem mintha nem lennenk megszokva a diktaturaval.. de akkor is:/

változatlanul nem értem, hogy a felület az miért nem kliens egyben – emaileket lehet vele nézni, amelyeket a szerverről tölt le. És egyébként asszem meg lehet vele nézni.
Az, hogy nem a POP3, IMAP, SMTP szentháromság hajtja, részletkérdés abból a szempontból, amire való.

—-—-—
int getRandomNumber() {
	return 4;//szabályos kockadobással választva.
}		//garantáltan véletlenszerű. xkcd

Szerintem semmi értelme nem volt, de van még ezen a portálon bő 1,5k felhasználó rajtam kívül saját véleménnyel :)

Mint ahogy egyeseknek fixa ideájuk, hogy tovább bontsák a létező kategóriákat (kedvenc szálam a szerver OS-nél s hogy rakjunk be több Linuxot? szál volt :D), ami miatt sokan valószínűleg a véleményüket pontosabban reprezentáló Webmail kategóriát választották. A helyes kérdésfeltevés szerintem az lett volna, hogy „böngészőből éred el a leveleidet?”, de csak nem kötök bele minden szavazásba – csomóan sokkal szórakoztatóbban csinálják azt errefelé :D

—-—-—
int getRandomNumber() {
	return 4;//szabályos kockadobással választva.
}		//garantáltan véletlenszerű. xkcd

Ebben az esetben a Gmail egy kliens-szerver architektúrán futó mail kliens, ahol a gépeden fut a megjelenítőréteg kapcsolódik a kliens Google szerverein futó többi részéhez – amelyek a mail szolgáltatáshoz tervezett protokollokon működnek ;)
Pont olyan ez, mint ssh-n keresztül használni a muttot, csak más protokollon keresztül éred el a szerveren futó klienst ;)

—-—-—
int getRandomNumber() {
	return 4;//szabályos kockadobással választva.
}		//garantáltan véletlenszerű. xkcd

gmail egy mail kliens, ami "helyi" fajlrendszerbol (mintha mbox-bol jonne, kepzeld el ugy) egy webmail felulettel elerhetove teszi a leveleidet, mas tavoli fiokjaidat pedig elerhetove teheti pop3-on keresztul.
pont mint a mutt("Mutt supports most mail formats (notably both mbox and Maildir) and protocols (POP3, IMAP, etc). It also includes MIME support, notably full PGP/GPG and S/MIME integration.")

szoval mi a kulonbseg szerinted?

Tyrael

Ezt már akartam korábban is kérdezni, csak mindig elfelejtem, hogy mi az oka annak, hogy minden kategóriában csak tíz nevező indulhat?
--
kövi

ha elolvastad a hozzaszolasomat, akkor megertetted volna, hogy pont arra utalok, hogy NEM LEHET mindenkinek megfelelo szavazast csinalni.
emellett azt sem allitottam, hogy en lennek a tobbseg, csak azt, hogy a tobbseg altal megfelelonek velt szavazast kellene csinalni(marmint a drupal modullal).
neha komolyan az az erzesem, hogy nem is akarsz ervelni, ird le ha ez a helyzet, mert akkor nem farasztom magam.

Tyrael

dejó. Egy szálon belül előjött a "miért nem lehet tíznél több HOVD választási opció", meg az "írjunk thirdparty drupalmodult" témakör.
Ne legyünk kispályások, rögtön kérdezzük meg, hogy ugye idén nem lesz Javamikulás? :D

—-—-—
int getRandomNumber() {
	return 4;//szabályos kockadobással választva.
}		//garantáltan véletlenszerű. xkcd

[törölve]

Jajj, későn olvastam, hogy már van ide vonatkozó szál, úgyhogy nyomok oda egy +1-et... (sticky cikk)

- waiter -

Megjegyzes, jovore felvetendo: Kedvenc backuptool

-------------------------------
"A gorog katolikus noknek 8 dioptria alatt nem kotelezo a bajusz!" avagy "Nozni csak muholdal lehet..." | http://lazly.hu

Szerintem a kedvenc smartphone os-t meglovagolva jovore lehetne kedvenc linuxos hardware is, nem? Nem kifejezetten szamitogepre gondolok, hanem mondjuk PDA-kra, ill NSLU, embedded cuccok (openwrt-s eszkozok, etc). Velemeny?

lehet, hogy hasznos lenne látni nagy kanyi betűkkel kiírva, hogy meddig szavazhat...

A "csak az eredmény érdekel" lemaradt mindenhol ;-)

Csak egy fórumozó vagy, és ezért nem szükséges azzal foglalkoznod, hogy kielégítsd a HUP látogatóinak igényeit. Lehet, trey szívesen kielégítene több igényt, ha az nem kerül nagy erőfeszítésbe. Ezért ötlött fel bennem, hogy jó lenne tudni, mennyi szavazni kívánó van, akinek nincs érdemi választógombos opció az arcába tolva. Ezen kívül azért is jó lenne egy "Egyéb" lehetőség, mert valamivel jobban látható lenne a szavazáson nyertes szoftver/megoldás valódi részesedése (a hupozók szíve csücskéből:).

:)

mar az, hogy nem akarsz szavazni, mert nem erint a kerdes, es mas az, hogy szeretnel es erdekelt is vagy benne, de a valaszok kozott nincs szamodra megfelelo.
ez olyan, mintha a szavazasnal nem lenne nyilvanos a tartozkodok aranya.

ps: igen, rossz pelda, Magyarorszagon a valasztasokon max ervenytelen szavazattal vagy tavolmaradassal tudsz tartozkodni, nem is orulok neki, de mashol van pl. NOTA, lasd:
http://en.wikipedia.org/wiki/None_of_the_above

Tyrael

Hat nem tudom, igazabol _egyik_ valasztas sem annyira erdekes a HUP-on, hogy lazadozzak miatta. Persze, van kb. a fele, ami erdekes es talan szavazok is, de egyik sem letfontossagu. Najo, ha vmelyikben 1000-nel tobb szavazat lesz, akkor azt kb. elfogadom (igen, hatodik vizsgan mentem at valszambol :)

Na egy utolsó up.

--
trey @ gépház

Eredményhirdetés nincs? Nem találom sehol.