Elégedett vagy-e a magyar közintézmények honlapjaival?

Igen. A többséguk hatékony és maximálisan elégedett vagyok velük.
1% (10 szavazat)
Elfogadhatóak.
19% (175 szavazat)
Nem. Javarészt semmitmondóak és hasznavehetetlenek.
63% (581 szavazat)
Nem tudom.
16% (143 szavazat)
Egyéb. Leírom a hozzászólásokban.
1% (9 szavazat)
Összes szavazat: 918

Hozzászólások

Érdemes lenne intézményenként is szavazásokat rendezni, mert nagy a szórás. Vannak egészen jó és használhatatlan honlapok is vegyesen.

Csak magánjellegű az érdeklődésem a statisztikák után de a KSH honlapja egyszerűen röhejes...ennyire nem is lehetne rosszab navigációt kitalálni.És sajnos nins egyedül..edig talán a met.hu (meteorológiai szolgálat)honlapja az ami használható és naprakész(még szerencse:D)

A szomszed topikban jott elo a tema, azert gondoltam, hogy meg lehetne vitatni. Jonehany oldalt be is linkeltek, ill. ide is lehet linkelni, ha valaki "figyelemre melto" kategoriaba sorolna, akar pozitiv, akar negativ vonatkozasban. :-)

En is linkeltem par mukodo mintat, meg feldobtam nehany otletet is a dologgal kapcsolatban, talan kikerekedik belole nehany kapavagas is. :-)

---------------------
Ригидус а бетегадьбол

Hehe...
http://simonyi.sulinet.hu/

A suli egyik leggenyóbb tanára csinálta a honlapot. Szakmai tárgyakat tanít, és az óráin nem volt nehéz akár 3 karót beszedni egyszerre. Minden kis apróságba bele tudott kötni. Végre én is savazhatom! :))

Szóval ezt a förmedvényt csinálta. (Jah, és asszem számtech 5-ös államvizsga megvolt neki, az a lényeg.)

Szeretném a figyelmetekbe ajánlani a Szűcs Sándor Álltalános iskola honlapját: http://szucsiskola.hu/
Fontos megjegyezni, hogy egy most 8.-os tanuló tartotta karban a honlapot mindezidáig..
A fentiekhez képest dizánjnban elég jó + Nem Frontpage +Word párosítással készítették... Ha mindenhol legalább egy ilyen színvonalú honlap lenne, már nem lenne probléma belőle..
És bár flesses megoldással készült, lent azért ott vannak a linkek is rendesen..

OK, van soxar.
De az miert kriterium, hogy csilivili legyen?
Az eredet vsz a debreceni pszicho-intezet honlapja volt.
De ha nekik nincs mit elmondani magukrol/nem akarnak, akkor miert nem eleg az oktatok emailcime?
Nem kvaziparasztvakitokovetelmeny ez a honlap-bigyusz, mint a "fennvagyaziwiwen?", meg a "milyenmobilodvan?".

pluszhat hulyeseg lenne azt gondolni, hogy a barmilyenszakos hozzaerto diak olcsobban csinalna meg a barmilyen honlapot, mint egy "profi". Tudom, mert adott egyetem nyitolapjat egy haver csinalta nem bagoert ...

Egy akademiai cegnel dolgoztam, es az egyetemistak alig akartak jonni dolgozni, mert a megbizasi dij "tul alacsony" volt. Az nem erdekelte oket, hogy a munkaval piszok sokat lehet tanulni (plusz nem adatb-adatbevitel volt, hanem redes hardcore programozas melo hardwarekozeli programozastol kezdve kepfeldlgozason keresztul parallell-programozasig), csak az, hogy programozas szigorlat utan mar Ok a nagymenok! Volt olyan aki a "probamunka" utan fizetest akart kerni! (ugye ez lenne hivatott eldonteni, hogy egyaltalan erdems-e szobaallni a kollegaval, neki meg kb egy estes energiabefektetesebe kerul ... vagy ha ennel tobbe, akkor nincs vitaalap ...)

Szoval ez igenis penzkerdes ...

k.

"De ha nekik nincs mit elmondani magukrol/nem akarnak, akkor miert nem eleg az oktatok emailcime?"
Eppen az a lenyege az online szolgaltatasoknak, hogy az emberi eroforrasokat kimelje es ne kelljen egy tanarnak/intezmenynzek evente 300x ugyanarra a kerdesre emailben valaszolni. :-)

"pluszhat hulyeseg lenne azt gondolni, hogy a barmilyenszakos hozzaerto diak olcsobban csinalna meg a barmilyen honlapot, mint egy "profi"."
A Linux/BSD kerneleket is egy csomo "meregdraga" profi csinalja es egesz turhetoek meg itt-ott vadaszgepekben is. :-) (valaki linkelje be ha emlekszik ra)

"Egy akademiai cegnel dolgoztam, es az egyetemistak alig akartak jonni dolgozni, mert a megbizasi dij "tul alacsony" volt."
Ha az egeszsegem rendbe jon, en szivesen bevallalom meg ingyen is. :-) (gyanitom, hogy itt vannak paran akik csatlakoznanak is)

"Szoval ez igenis penzkerdes ..."
Szoval ez igenis hozzaallas kerdese... ;-)

---------------------
Ригидус а бетегадьбол

""De ha nekik nincs mit elmondani magukrol/nem akarnak, akkor miert nem eleg az oktatok emailcime?"
Eppen az a lenyege az online szolgaltatasoknak, hogy az emberi eroforrasokat kimelje es ne kelljen egy tanarnak/intezmenynzek evente 300x ugyanarra a kerdesre emailben valaszolni. :-)"

Amit valaki - ha akar - kihasznal, ha nem akkor nem ...
Es aki nem hasznalja ki, az nem ettol hu:le

""pluszhat hulyeseg lenne azt gondolni, hogy a barmilyenszakos hozzaerto diak olcsobban csinalna meg a barmilyen honlapot, mint egy "profi"."
A Linux/BSD kerneleket is egy csomo "meregdraga" profi csinalja es egesz turhetoek meg itt-ott vadaszgepekben is. :-) (valaki linkelje be ha emlekszik ra)"

A terulet nekem sem ismeretlen.
En is jubilalok mar egy tizest minimum, hogy linuxot kezdtem hasznalni.
De az mas, ha a "fiatalok" oldalarol megvan a kezseg/kepesseg ilyenekben resztvenni, es hat en azt lattam, hogy elegge nincsen ...

""Egy akademiai cegnel dolgoztam, es az egyetemistak alig akartak jonni dolgozni, mert a megbizasi dij "tul alacsony" volt."
Ha az egeszsegem rendbe jon, en szivesen bevallalom meg ingyen is. :-) (gyanitom, hogy itt vannak paran akik csatlakoznanak is)"

Sajna a "ceg" abban az allapotaban mar nem letezik, leven, hogy eladtak es az uj tulaj hallani sem akar semmifele fejlesztesrol.

A project (ami igazabol volt vagy ketto es fel) szetmorzsolodott, most kicsi - szervezetileg fuggetlen - intezmenyekben eliminalodtak a fejleszto emberkek.
De ne add fel! :-)
Valoszeruen keresnek embereket hsonlo helyekre ... lehet hogy bedolgozokent is!

""Szoval ez igenis penzkerdes ..."
Szoval ez igenis hozzaallas kerdese... ;-)"

Minden hozzaallas kerdese! Valaki(k)nek a hozzaallasanak kerdese ...

k.

Szerintem meg egyszerűen arról van szó, hogy ezek az intézmények képtelenek meglátni a lehetséges honlapjuk adta lehetőségeit. Az a sejtésem, hogy valahol még mindig túl újszerűnek gondolják, valami olyasminek, amely csak szűk rétegeket szolgálna ki. És ez az, ami szánalmas.

Az eredeti hozzaszolasomban ezt neveztem "vaziparasztvakitokovetelmeny"-nek ...

Ha valaki nem latja meg a lehetoseget, akkor vsz
a, vagy nem tudja mi az,
b, sajat szabad akaratabol nem kivan a lehetoseggel elni

Az "a" esetre az okitas a megoldas, a "b" esetre meg az, hogy elfogadjuk, hogy vannak akik igy gondolkoznak ...

k.

Ez az egesz hulyen jon ki:).
Telejesen ugy tunik mintha a nem kozintezmenyeknel minden rendbe lenne.
Pedig korant sincs igy. Eleg ha korbenezunk a sajat teruletunkon es hemzseg a pocsek lapoktol, meg komolyabb projecteknel is elofordulnak gyenge weblapok.

York.

------
"Nyugi! Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

Igen, gondoltam en is, hogy csak siman magyar oldalaknak irom be, ugy viszont gyokeresen maskeppen nezne ki a szavazas, mivel sokan itt inkabb informatikai portalokat olvasnak, ott pedig azert nincsenek probemak.

Amugy igazada vn. Probalj meg autot kolcsonozni egy kulfoldi ismerosodnek egy hetes baatoni nyaralasra, vagy csak keress neki arakat. :-)

---------------------
Ригидус а бетегадьбол

De miért van az, hogy a valid kód minden böngészőben egyformán néz ki?

És miért nem használják sokan? (szerencsére egyre több a W3C logó a neten) Mert a Frontpage már a tagbe is minimum 20 hibát rak?
Kill FP... Hozzáértők kezébe kéne adni ÚJRA a webet.
Aki fél a pötyögéstől, úgyis túl hülye, hogy ilyet csináljon/érdemes csinálnia. Legalább a gportálos picsaoldalak/autóbuzi FP-esek eltűnnének a netről.

Hi.
Érdekes vagy. Ha valaki Frontpage-ben csinálja a lapot az nem hozzáértő, de ha Dreamweaver-ben akkor igen. Mert a Szűcs Sándor Általános Iskola honlapját nem szóltad le. Szerintem nem attól függ egy honlap "jósága", hogy milyen szerkesztőben írták, hanem az embertől. Lehet Frontpage-ben is jó lapot készíteni, és lehet vi-ban is rosszat.
Üdv.