ugrás a tartalomhoz

Archívum - Ápr 4, 2021

Dátum

Szöveg (forráskód) szerkesztés mobilos böngészőben

mind1 valami név · 2021. Ápr. 4. (V), 08.01
Csak kíváncsi vagyok: más is futott olyan problémába, hogy mobilos böngészőben próbált volna belejavítani egy forráskódba és a szerkesztő megkergült?
Nekem konkrétan a pythonanywhere.com, a github és valamelyik html tutorial vagy javascript tesztelő oldal csinált egészen hülye vicceket.
Például, hiába nyomkodtam a return/új sor gombot, ugyanezzel a gombbal a pythonanywhere szerkesztő következetesen törölte az utolsó karaktert a sorból, bizonyos spec karakterek úgy működtek, mintha a ctrl gombbal együtt nyomtam volna őket stb.

Mindezt kizárólag mobilon, de onnan az összes böngészőből egyformán.


Azt tudom, hogy nem egyedi eset, mert a pythonanywhere support kapásból mondta a választ: a virtuális billentyűzet van megzakkanva és náluk be is vált: a Hacker's Keyboard segítségével tudtam szerkeszteni, de máshol az sem segített.

Ti tapasztaltatok már ilyet?
Érdekes még, hogy nálam csak a böngészőkben bolondul meg, ha ssh-n belépek az itthoni gépekre, termux-ból, ott semmi gond... Ja, ez se igaz teljesen: a termux a Samsung keyboardot nem szerette egy darabig, bármit gépeltem, nem jelent meg, csak az enter lenyomása után. A legújabb verzió már rendben van.

Ui: nem 1st world problem, ha egy héten egyszer át akarok írni webről egy sort, az már gyakori :) csak bosszantó. És az okát sem látom, mert úgy egyébként működik mindegyik billentyűzet minden egyéb oldalon.