ugrás a tartalomhoz

Archívum - Már 3, 2013

Hol dolgozzam távmunkában?

gabesz666 · 2013. Már. 3. (V), 21.53
Sziasztok!

Immáron 4.5 éve dolgozom távmunkában, otthonról. Skypeon beszélünk a munkatársaimmal, gyakorlatilag kizárólag írásban. Eleinte rendkívül szerencsésnek éreztem magam emiatt, viszont az évek múltával kiderült, hogy ennek azért megvannak a hátulütői is. Persze nagyon kényelmes és azt gondolom, hogy még a hátrányokat ismerve is ez így jobb, mint egy bejárós munka, viszont azt vettem észre magamon, hogy az évek során egyre antiszociálisabb lettem, illetve a beszélgetések során egyre nehezebben tudom kifejezni magam. Mivel manapság az érvényesüléshez alapvető dolog, hogy az ember normálisan tudjon kommunikálni, kifejezni magát, ezért arra gondoltam, hogy jó lenne ezen a helyzeten javítani. Arra gondoltam, hogy el kéne járni dolgozni valamerre, egy inspirálóbb környezetbe, ahol emberekkel is össze lehet futni. Ismertek budapesten olyan helyeket, ahol nem néznek furán az emberre, ha beül órákra kódolni? (Co-working iroda nem nagyon játszik, sajna a cég nem állja, saját fizuból meg nem akarok 20-30e-t kifizetni erre) Vagy ti mit tennétek a helyemben a helyzet javítása érdekében?
 

Fix képméret?

kasza68 · 2013. Már. 3. (V), 13.54
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, tegyük fel van egy adott kép (háttér, v. bármi más), hogyan lehet megoldani azt, hogy a böngésző ablak nagyítására vagy kicsinyítésére is fix maradjon a kép mérete.
pl: http://www.codingjack.com/royale/fashion/ <- itt ha nagyítasz vagy kicsinyítesz a méreten (Ctrl +/-) akkor nem változik a slideshow ban a kép mérete.

Ezt hogy lehet kivitelezni?

Előre is köszönöm!